In de omgeving

Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

Wat kun je doen in de omgeving van Dubrovnik?

Wanneer je hebt besloten om eens af te zakken richting Dubrovnik, dan kan het plannen van de trip beginnen. De parel van de Adriatische Zee is uiteraard een bezoek waard. De oude stad is als het ware een bezienswaardigheid op zich. Tal van (religieuze) gebouwen met historische waarde sieren het uitzicht en dan heb je ook nog de Adriatische Kust alwaar het heerlijk vertoeven is. Wel kan men opmerken de het historische deel van Dubrovnik niet echt groot is. In vergelijking met andere toeristische steden zoals Parijs en Rome moet men stellen dat het mogelijk is om Dubrovnik in enkele (halve) dagen te bezoeken. Gelukkig is er ook nog een omgeving vol aangename zaken.

 

Bezienswaardigheden Dubrovnik Riviera

In deze rubriek bespreken we wat er allemaal een bezoekje waard is gedurende in verblijf in de Dubrovnik Riviera. We richten onze pijlen dus op (halve) daguitstappen. Op deze manier kun je alles uit je verblijf in de regio van Dubrovnik halen.

Deze daguitstappen kun je op verschillende manieren ondernemen. Enerzijds op eigen houtje met het openbaar vervoer of indien nodig is het mogelijk om een auto te huren in Dubrovnik. Op deze manier kun je al een hoop bereiken. Anderzijds is het ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie. In Dubrovnik zijn een hoop standjes alwaar het mogelijk is bepaalde uitstappen te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld eens afzakken naar het buurland Bosnië en Herzegovina om Mostar te bezoeken. Dichter in de buurt zijn de steden Cavtat en Ston (alwaar een prachtige verdedigingsmuur het uitzicht siert). Een overzicht van de mogelijk interessante uitstapjes kun je vinden in het menu aan de rechterkant.

 

Zonvakantie en cultuur

Deze uitstappen zijn niet enkel interessant voor personen die een stedentrip wensen te doen. Ook voor reizigers die een week of 10 dagen afzakken naar de regio kan het interessant zijn. Zo is het mogelijk om een zonvakantie te combineren met het maken van uitstappen. Op deze site is het dan handig om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wijzelf logeerden een week in Hotel Osmine te Slano. Het hotel ligt zo’n 30 kilometer van Dubrovnik (ongeveer 45 minuten pendelen met de bus). Het was een soort van culturele zonvakantie. ’s Morgens snorkelen en dan ’s middags de buurt verkennen en uitstapjes plannen. Lees de informatie eens door en wie weet plan je wel een soortgelijke Kroatië vakantie.

Dubrovnik Aanbiedingen


Handige reistips & deals

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...