Luchthaven Dubrovnik

Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

Dubrovnik Airport

Bij een stedenbezoek hoort ook vaak het pendelen van en naar de luchthaven. Dankzij lagekostenmaatschappijen is het tegenwoordig niet meer zo’n moeilijke opdracht om vluchten te scoren richting alle uithoeken van de wereld. Toch moet men opmerken dat Dubrovnik eerder een dure locatie is om te bereiken met het vliegtuig. Neem het artikel van vliegtickets Dubrovnik eens door en daar reiken we enkele tips aan om de kosten te drukken. In dit artikel gaan we na waar het vliegveld gelegen is en hoe we gemakkelijk met de bagage kunnen pendelen naar de stad.

Indien met het vliegtuig wordt afgezakt richting de stad, dan is de kans groot dat de landing plaatsvindt op de Dubrovnik Airport. Deze luchthaven ligt 21 kilometer ten Zuid-Oosten van de stad en is een eerder kleine luchthaven. Iets meer dan een miljoen passagiers per jaar maken er gebruik van en het grootste deel zijn toeristen met bestemming Dubrovnik. In de winter maken slechts enkele luchtvaartmaatschappijen gebruik van dit vliegveld. In de zomer is het mogelijk om met bijvoorbeeld Thomas Cook Airlines en Jetairfly een paar keer per week op te stijgen/te landen op deze luchthaven.
Dubrovnik-Airport

Van luchthaven naar Dubrovnik en omgekeerd

Dubrovnik is een toeristische bestemming en net zoals bij alle populaire toeristische steden zijn de voorzieningen afgestemd op de vraag van de bezoeker. De 20 kilometer overbruggen is dan ook geen moeilijk opdracht. Onderstaand wat tips om van Dubrovnik naar de luchthaven af te zakken en omgekeerd.

Touroperator

Indien er een zonvakantie werd geboekt bij een touroperator, dan is de kans groot dat een transfer richting het hotel inbegrepen is in het totaalpakket. Ergens op de luchthaven staat dan een persoon die zich kenbaar maakt als promotor van uw touroperator en deze zal dan ook de nodige informatie verschaffen. Een bus rijdt dan van hotel naar hotel en ze daar de toeristen af. Hetzelfde principe bij de terugrit.
Kostprijs: gegeven fooi aan de buschauffeur.

Taxi

Aan iedere luchthaven merkt men een groot aantal taxi’s op, zo ook aan de luchthaven van Dubrovnik. Voornamelijk handig voor personen met veel bagage. Een taxiritje richting het centrum naar Dubrovnik kost ongeveer 25 euro en ook de bagage wordt aangerekend. Wanneer er bijvoorbeeld met meerdere personen wordt gereisd, dan kan een taxi wel eens de goedkoopste optie worden, daar men de prijs kan delen. Uiteraard wel altijd eens op voorhand het finale kostenplaatje vragen om problemen te vermijden.
Kostprijs: 25 à 30 euro.

Plaatselijke bus

Indien er niet echt haast is (en de goedkoopste opties worden gezocht), dan kan het nemen van een plaatselijke bus de oplossing bieden. Bussen 11 en 27 pendelen tussen de stad en de luchthaven. Uiteraard is er ook sprake van tussenstops en alles gaat dus iets trager.
Kostprijs: 1,5 à 2 euro voor een enkele rit.

Shuttlebussen

Ook shuttlebussen zijn van de partij. Deze bieden hun diensten aan aan de luchthaven alwaar tickets kunnen worden aangekocht. Het is zoals een plaatselijke bus, maar deze maakt dan geen of nauwelijks tussenstops. Bij bepaalde maatschappijen dient men vooraf te reserveren en andere maatschappijen verkopen dan weer tickets op de bus zelf.
Kostprijs is ongeveer 5 euro voor een enkele rit.

Men kan dus zeker concluderen dat het geen moeilijke opgave is om van de luchthaven (goedkoop) af te zakken richting de stad en omgekeerd. Net zoals andere toeristische Europese grootsteden beschikt Dubrovnik over goede toeristische faciliteiten.

Dubrovnik Aanbiedingen


Handige reistips & deals

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...