Klimaat en beste reistijd Dubrovnik

Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

Alles over het weer in Dubrovnik

Kroatië is een geliefd land in de zomervakantie. Mei, juni, juli, augustus en september brengen aangename temperaturen met zich mee. In onderstaande grafiek ziet men de gemiddelde dagtemperatuur en de maandneerslag.

klimaat-kroatië

De neerslaghoeveelheid ligt aan de hoge kant en dit ligt aan de fikse onweren. Het kan er soms heftig donderen, bliksemen en onweren. De neerslag is dus over het algemeen niet gespreid. Indien het eens regent, dan is de kans groot dat het water met bakken uit de lucht valt. Voor personen die een last minute wensen te boeken richting Dubrovnik en omgeving kan het handig zijn om het weerbericht op lange termijn eens te bekijken. Het zou minder leuk zijn mocht het net een week slecht weer zijn. Een andere locatie uitkiezen – alwaar de weersverwachting beter is – is dan aangewezen.

De kans op zonzekerheid is groot en in de zomermaanden is de kans op langdurige neerslag eerder aan de kleine kant. Toch kan het altijd voorkomen en daar valt jammer genoeg niet veel aan te veranderen. De reis boeken en hopen dat de weergoden goed gezind zijn die periode is dan ook de boodschap. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat regen gedurende de zomervakantie niet echt goed is voor de moraal. Onder meer de Idyllische stranden, prachtige verzichten, steden met rijke geschiedenis en de terrasjes verliezen dan een deel van hun charme … Dit is uiteraard op zowat elke zonvakantie zo. Het heet ook niet voor niets een zonvakantie. Wij hopen alvast dat de stralende zon van de partij is gedurende je verblijf.

Klimaat Dubrovnik

In het hoogseizoen (juli en augustus) is het vaak heet in Dubrovnik. De zon gaat dan rond 6 à 7 uur onder en dat zorgt voor een welgekomen verfrissing. De beste maanden om een Stedentrip naar Dubrovnik te organiseren zijn de ook de maanden voor of na het hoogseizoen. Mei, juni en september zijn veelal aangenaam (en net dat tikkeltje goedkoper). De hitte is overigens geen probleem. Het azuurblauwe water van de Adriatische Zee nodigt uit om een verfrissende duik te nemen.

Dubrovnik Aanbiedingen


Handige reistips & deals

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...