Bezienswaardigheden Dubrovnik

Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

Dubrovnik: rijk aan historische bezienswaardigheden

Zoals reeds te lezen valt is het mogelijk om te stellen dat de oude stad een bezienswaardigheid op zich is. De oude stad binnen de verdedigingsmuren is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de parel van de Adriatische kust en meteen ook de reden waarom jaarlijks duizenden toeristen afzakken richting de Dubrovnik Riviera.
dubrovnikstraat
De hoofdstraat van Dubrovnik noemt men de Stradun. Deze loopt van de oude ingang recht naar de haven toe. Hier vindt men wat kleinere winkeltjes (grote winkelketens zijn te vinden in het nieuwe centrum – het oude centrum probeert zijn authentieke waarde te behouden). Het is een brede laan en naar het einde toe sieren terrasjes het uitzicht. Links en rechts zijn er tientallen kleinere steegjes. Het oude centrum is niet echt groot. We raden je aan om eens rond te wandelen door de stad. Hoe je het ook draait of keert: er is geen stratenplan nodig om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Sla af en toe een steegje in en voor je het weet bereik je wederom een ander plein. Soms verdwaal je even in het begin, maar na verloop van tijd is het perfect mogelijk om zich te oriënteren.

Enkele algemene tips

Een lijstje met de Dubrovnik bezienswaardigheden zul je niet vinden op deze site. het is dan ook nietszeggend. Gewoon lekker kuieren in de stad en ondertussen genieten is de boodschap. Een ijsje of een heerlijke cocktail bestellen en vervolgens plaatsnemen op een bankje aan de oude haven, … Zo hoort het. Hier enkele algemene foto’s om weg te dromen:

Op weg naar de top van de Srd – daar kun je genieten van een prachtig uitzicht (en uiteraard ook van een veel te dure maaltijd).
dubrovnik-kabellift
Plaatsnemen op een terrasje in de schaduw is soms broodnodig. In het hoogseizoen kan het er best heet worden.
terras-dubrovnik
Op het Fort Lovrijenac of St. Lawrence Fortress heb je een mooi uitzicht op de stad. De stadsmuren bewandelen is iets wat je als toerist eigenlijk zeker moet dit indien je de stad Dubrovnik gaat bezoeken. Het ticket van de stadsmuren geldt ook voor dit fort. Zeker een aanrader om de oude stadspoorten te verlaten en te wandelen richting dit fort (zo’n 10 minuten van het oude stadscentrum).
muur-dubrovnik
Rondwandelen in de stad en genieten van de kleine zaken is de boodschap.
dubrovnik-foto

In de Dubrovnik Riviera valt er een hoop te beleven. Niet enkel en alleen de parel aan de Adriatische Zee is een publiekstrekker, ook in de omgeving zijn er tientallen zaken die een bezoekje waard zijn. Indien je dus op zoek bent naar een leuk vakantieland, … Stip alvast Kroatië aan.

Dubrovnik Aanbiedingen


Handige reistips & deals

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...