Auto huren in Dubrovnik

vergelijk aanbieders Wij vergelijken 2 aanbieders
prijs al v.a. € 9,45 per dag
Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

De goedkoopste aanbieders voor het huren van een auto

De meeste personen die in het hoofdseizoen afzakken naar Kroatië maken gebruik van de formule hotel + vlucht + transfer naar het hotel. Toeristen die wat wensen te verkennen maken dan gebruik van het openbaar vervoer. In Kroatië zijn de bussen een goedkope manier om zich te verplaatsen. Het grootste nadeel: deze rijden niet echt frequent. Naar Ston bijvoorbeeld – zoals reeds te lezen valt – rijden maar 2 bussen per dag en dit betekent dat men zich moet aanpassen aan de uren van het openbaar vervoer. Personen die de negatieve zaken van het openbaar vervoer ( geen dynamische uren en wachten aan het bushokje) er niet willen bijnemen, kunnen een beroep doen op een autoverhuurmaatschappij.

Vergelijk alle autoverhuur bedrijven


Een auto huren in Dubrovnik - Informatie

voordelen

Voordelen van een huurauto

Een auto huren is kinderspel. Enerzijds kun je dit volledig online regelen en bij aankomst aan de luchthaven staat je wagen klaar. Ook in Slano (en in vele andere steden) is een verhuurmaatschappij en daar kun je ter plekke een wagen huren. Na het maken van wat afspraken kun je zo achter het stuur kruipen. We raden je aan om ter plaatse te kijken voor een huurwagen. In de meeste gevallen kun je nog een aardig procentje korting krijgen. Op deze manier kun je de uitstappen zelf plannen. Het is het maken van de afweging waard. Een auto huren betekent:

  • Zelf kunnen plannen en niet afhankelijk van openbaar vervoer.
  • Kosten uitsparen – zo’n georganiseerde uitstappen via de touroperator kosten vaak veel te veel voor wat het waard is.
prijs

Kostprijs auto huren Dubrovnik

Uiteraard kost zo’n wagen ook wat. Voor een kleinere wagen (reken op een Renault Clio) ben je al rap 35 à 40 euro per dag kwijt. Het is dan handig om de zaken die je met de wagen wenst te bezoeken te groeperen. Op die manier hoef je slechts enkele dagen een wagen huren en heb je toch alles gezien wat je wou. De andere zaken kun je dan alsnog bezoeken met het openbaar vervoer. In de Dubrovnik Riviera ligt er maar één weg van belang, de lange kustweg. Grotendeels moet je dus gewoon je voorligger volgen. De verkeersregels worden er goed gevolgd en het is er aangenaam rondrijden met de wagen – zo langs de kust en tussen de bergen. Het zorgt soms voor mooie panorama’s.

tips

Belangrijke nuance

Deze tekst is meer bedoeld voor personen meerdere dagen in de Dubrovnik Riviera vertoeven en een zonvakantie combineren met uitstapkes). Indien het effectief de bedoeling is om enkele dagen een Dubrovnik citytrip te doen (en om de nabije omgeving wat te inspecteren), dan is het huren van een auto in feite niet echt nodig. Dan gaan we er van uit dat een hotel wordt gezocht in de nabije omgeving van Dubrovnik en indien het nodig is om uitstapjes te maken in de nabije omgeving, dan is het mogelijk om dit per bus te doen (of via georganiseerde uitstappen).

Tips voor Dubrovnik & aanbiedingen

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...