Iets eten aan de haven

Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

De haven: een van de hotspots van Dubrovnik

Men zou zeker kunnen stellen dat het oude stadcentrum een verzameling is van terrassen. In de middag proberen toeristen zich te verfrissen door middel van een ijsje, of ze drinken iets op een terras. Het lijkt wel alsof ’s avonds alle toeristen in de streek afzakken naar Dubrovnik om er een hapje te eten. De smalle straatjes en pleinen zijn bezet door tafels en stoelen en deze trekken volk, veel volk. Bij bepaalde restaurants probeert een persoon volk te lokken. Zinnetjes zoals ‘are you hungry?’ en ‘looking for something to eat?’ zijn er standaardzinnen. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat deze personen niet echt agressief zijn. Gewoon wat uitleg geven over de kaart en een tafeltje aanbieden is hun job. Een maaltijd nuttigen in Dubrovnik aan de haven (of ergens anders uiteraard) raden we zeker aan. Geniet van de plaatselijke specialiteiten (vis, oesters en mosselen) en rust even uit om vervolgens de weg te hervatten. Dubrovnik by night is een must do indien je er toch bent. Het is er vroeg donker – zo rond 18u of 19u is de zon verdwenen gedurende het hoogseizoen en dan is de stad mooi verlicht (de zonsondergang kan men het best waarnemen op de top van de Srd, romantiek ten top!).

haven-dubrovnik

Zoals in alle toeristische steden moeten we wel opmerken dat er veel restaurants zijn die geen kwaliteit aanbieden – of althans niet voor de gevraagde prijs. Typische toeristenkost wordt dan geserveerd. Dit probleem kan men voorkomen door een reisgids te huren omtrent Dubrovnik in een bibliotheek. Neem een recente gids en bij het onderwerp ‘eten en drinken in Dubrovnik’ zullen bepaalde plaatsen wel wat meer lof krijgen dan andere.

Afhaalpizza’s zijn er trouwens ook populair onder de (erasmus)studenten. Deze worden dan opgepeuzeld aan de oude haven. Een vettige kost nuttigen en ondertussen genieten van een prachtig zicht, ook dat hoort soms bij een vakantie.

Dubrovnik Aanbiedingen


Handige reistips & deals

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...