Dubrovnik Card

Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

Haal meer uit een citytrip Dubrovnik!

Zoals in vele toeristische steden is het ook in Dubrovnik mogelijk om een zogenaamde toeristenkaart aan te kopen. Dankzij deze kaart is het dan veelal mogelijk om musea en bezienswaardigheden te bezoeken. Het openbaar vervoer een tijd gebruiken kan dan ook dankzij de aankoop van een kaart. Zo verlies je bijvoorbeeld geen tijd met de aankoop van bustickets in dergelijke.

In Dubrovnik zijn er verschillende mogelijkheden: 1 dag, 3 of 7 dagen en deze kaarten kosten respectievelijk (online, iets goedkoper): 20, 24 of 30 euro. Telkens is er gratis toegang tot 5 museums, 2 galerijen en de beroemde city walls van Dubrovnik. Ook een gratis gids van 150 pagina’s en kortingen op uitstappen zitten standaard in het pakket. Het prijsverschil zit hem in het gebruik van het openbaar vervoer. Bij een kaart van 1 dag mag je slechts 1 dag gebruik maken van deze infrastructuur. Een kaart van 24 euro is goed voor 10 busritjes en met de duurste kaart kun je 20 maal opstappen.

Dubrovnik Card handig?

Of het een verstandig idee is om een Dubrovnik Card aan te schaffen, dat zal afhangen van de reisplanning. Het bewandelen van de stadsmuren staat wellicht sowieso op het te doen lijstje en de musea en galerijen kunnen ook wel interessant zijn. Het openbaar vervoer gebruiken kun je doen om af te zakken richting bijvoorbeeld Ston. Indien je toch ergens vertoeft in een hotel in de Dubrovnik Riviera en op de planning staat een dagje Dubrovnik, dan is een dagkaart aankopen wel de moeite. Echt prijzig is het niet en het is een leuke manier om de stad te verkennen.

Dubrovnik Aanbiedingen


Handige reistips & deals

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...